Roskilde Gospel Singers - 20 års jubilæum


Koret i 1997
Koret i 1997


Netop vendt tilbage efter en lang og velfortjent sommerferie, er vi nu godt i gang med vores 21. sæson.

For godt 20 år siden, nærmere bestemt torsdag den 28. august 1997 mødtes ca. 20 personer til første øveaften i det nystartede gospelkor i Jakobskirken, som senere tog navnet Roskilde Gospel Singers.
Koret blev startet af KFUM og KFUK i Søndre Sogn, med Palle Larsen som dirigent, mens Kirsten Søgaard og Marietta Andreassen deltes om det praktiske. Koret har siden 2002 været en selvstændig forening. Koret dirigeres i dag med stort engagement af Peter Bernhard, og har Emil Christensen tilknyttet som fast pianist. Korets repertoire spænder meget bredt fra amerikansk traditionel gospel, over rolig jazzet gospel til den mere moderne gospel. Nogle numre bliver sunget a capella, andre med dygtige solister med koret og musikledsagelse som baggrund.

I korets levetid har Danmark oplevet et sandt boom inden for gospelmusik og – sang. Ikke mindst i årene efter biografsuccesen ”Oh happy day” myldrede det frem med nye gospelkor. Gospel betyder ”good news”, og er budskabet om Jesus Kristus, omsat til glad og medrivende musik. En musikstil som efterhånden er gået virkeligt mange danskere til hjertet, og som taler direkte til de store følelser i os. Det giver sig ofte udslag i vippende fødder, vuggende hofter og klappende hænder!!!

Roskilde Gospel Singers har i alle årene haft fremgang, og god medlemssøgning, og er i dag stolte af at kunne fejre vores 20 års jubilæum. Koret har i årenes løb deltaget i utallige meget forskelligartede arrangementer såsom kirkekoncerter, gudstjenester, velgørenhedsarrangementer, private fester, foreningsarrangementer, firmaarrangementer, konfirmandarrangementer, bryllupper og egne koncerter. Hver koncert udføres individuelt efter det enkelte arrangements og koncertsteds beskaffenhed.

Har du brug for os, til et arrangement kan du læse mere her

I øjeblikket er der åbent for optagelse af nye medlemmer. Læs mere om dette her

Koret nu
Koret nu